Spring naar content

’t Handje

Bravo

Die buschauffeurs van ons, kunnen die niet wat gastvrijer?

Verdorie. Die buschauffeurs. Ze hebben er ook maar mee te dealen, hè. Boze reizigers, 100x goedemorgen zeggen en geen enkele reactie terug én dan ook nog management: “Jullie zijn niet gastvrij genoeg”. Ongelooflijk. Maar ligt het alleen aan de buschauffeur? Of is het een probleem van zowel de buschauffeur als de reiziger? Want waar er een probleem is, zijn er vaak twee schuld – just sayin’. Dus eigenlijk was onze opdracht ‘a not fair trial’. En zoals een goede Sherlock betaamt, deden we onderzoek. Wat bleek? Tuurlijk zijn er twee schuld. Ofja, schuld. Niemand wordt opgesloten, een boete opgelegd of beoordeeld als ‘winnaar’. Wat we wel deden? Het handje opsteken!

‘T handje? Zeker. Want zo laat zowel de buschauffeur als de reiziger zien dat hij de ander ziet. Want een beetje menselijk contact kan geen kwaad. Zo laten ze allebei zien dat ze worden gewaardeerd, dat ze elkaar zien én elkaar ‘de groeten’ doen. Dat is een positieve verandering. Dus daarom, steek eens wat vaker je hand op.

 

Als we gewoon laten zien dat we ‘m zien, dan ziet ‘ie ons ook.

 

 

We voerden zowel intern als extern campagne. We maakten de buschauffeur bewust van de handjes die ze vanaf de campagne op straat zouden gaan zien én zorgden dat de reizigers ook echt ging zwaaien. Want die handjes, die handjes, die handjes in de lucht – daar wordt iedereen enthousiast van.

 

 

Die handjes, die handjes, die handjes in de lucht!

Meer weten?

Als je meer wilt weten over dit project of met ons aan de slag wil, kun je terecht bij Mitch.
mitch@goedzooi.com
06-48691166

Samenwerken?

Dan kun je ons bellen of mailen.

net zo tof, wel anders